Anleggsprosjekt og småbarnsliv? Det går fint!

Skanska anlegg R5 GA1430

Småbarnsfar og prosjektleder i et stort og komplekst anleggsprosjekt? Skanska sørget for at Jon Mikkel Haugen kunne kombinere jobben med det nye hverdagslivet.

Skanska anlegg R5 GA1465

– Noe av det jeg liker godt med Skanska, er at her går det an å finne oppgaver og utfordringer som passer til ulike livsfaser. Selv henter jeg i barnehagen hver dag, og er glad for at det lar seg kombinere med å være en sentral del av et stort og komplekst anleggsprosjekt.

Jon Mikkel Haugen er prosjektleder for byggingen av 8,5 kilometer ny E16 over Sollihøgda, inkludert to tunneler og flere bruer. Et svært etterlengtet prosjekt både for de lokale og for alle de som i årevis har stått i kø her på vei til eller fra hytta i Hallingdal og Hemsedal.

Men for Jon Mikkel er dette først og fremst nok en spennende nøtt å knekke sammen med kollegaene i Skanska.

– Jeg startet karrieren på kontor i et rådgivende selskap, der vi satt og planla prosjekter som kanskje ville bli bygget om noen år. Men jeg kjente at jeg heller ville følge prosjektene hele veien til mål, og være der det faktisk skjer, forteller Jon Mikkel.

Nå er arbeidshverdagen full av ulike utfordringer som ofte må løses på kort varsel, i et prosjekt som skal åpnes for trafikk i 2025. Det som betyr mye for Jon Mikkel, er at han har et knallsterkt lag å løse oppgavene sammen med.

– Det jeg fikk da jeg gikk fra rådgivende konsulentvirksomhet og over til anleggsdivisjonen i Skanska, var et mye større mangfold – ikke minst med tanke på kollegafellesskapet. Her jobber jeg tett på ulike folk med ulike bakgrunner og erfaringer. Det gjør at vi ikke bare kommer raskere fram til mye bedre løsninger, men arbeidshverdagen blir morsommere også.

For halvannet år siden ble Jon Mikkels egen hverdag forandret da ei lita jente kom til verden.

– Mange tenker nok at anleggsbransjen er nærmest umulig å kombinere med småbarnslivet. Men en av fordelene med et stort selskap som Skanska, er at vi har mange ulike prosjekter på mange steder i landet, og en lang rekke ulike oppgaver og utfordringer du kan søke deg til. Det å tilpasse arbeidet til ulike livsfaser, er en viktig del av Skanska-kulturen som jeg setter pris på.

Lurer du på hvilke muligheter som finnes innenfor anleggvirksomheten til Skanska? Ta kontakt med oss!