– Her får de erfarne utvikle seg videre

Regjeringskvartalet GA046212 2

Varierte og spennende prosjekter som lar dyktige fagfolk utvikle seg, et ledende fagmiljø og et kollegafellesskap som gjør det hyggelig å være på jobben? Det er Skanska, det.

Skanska rehab 3601

Terje Nyborg Olsen i Skanska er stolt regiondirektør i Bygg Oslo Næring, og er nå på jakt etter nye, erfarne kolleger til nøkkelfunksjoner som kan bidra til å løfte selskapet videre.

– Vi ønsker å komme i kontakt med for eksempel anleggsledere og prosjekteringsledere som har en viss fartstid og er klare for nye utfordringer. Vi er et selskap i vekst, og har både store og komplekse prosjekter og et sterkt fagmiljø der dyktige kolleger hjelper hverandre å lykkes, konstaterer Nyborg Olsen.

Hos Skanskas region Bygg Oslo Næring kan han vise til en variert portefølje:

Hoteller, sykehus og skoler

– Hos oss får du et mangfold av utfordringer og mye variasjon: Vi har bygget skoler, sykehus, kontorbygg, hoteller, sykehjem og spesialiserte formålsbygg. Med virksomhet både i Stor-Oslo samt Buskerud og Telemark ned til Tønsberg og opp til Kongsberg, er det også store muligheter for deg som bor i distriktet og ikke ønsker å pendle til Oslo, påpeker regiondirektøren.

Terje Nyborg Olsen

Terje Nyborg Olsen leder Region Bygg Oslo Næring, som nå trenger nye kolleger til viktige nøkkelroller i prosjektene rundt Stor-Oslo, Buskerud og Vestfold. Er du nysgjerrig på nye utfordringer, ta kontakt via skjemaet nederst på siden!

Han trekker også fram en ny satsing som har etablert seg som en spydspiss for klimavennlige prosjekter. Forkortelsen er ROT:

– Vi har nå en egen forretningsenhet som spesialiserer seg på rehab, ombygg og tilbygg – med særlig fokus på sirkulærøkonomi. Perfekt for de som liker å sette kreativiteten ekstra på prøve i prosjekter som ofte krever sterke evner til å tenke nytt og annerledes, sier Terje Nyborg Olsen.

Storbylegevakta DJI 0179

Oslo storbylegevakt blir et BREEAM Excellent passivhus med totalt bruttoareal er 25 000 m2, og prosjektet startet med en et års samspillsfase før kontraktsinngåelse.

Store og komplekse prosjekter

Han lister opp tre eksempler på aktuelle prosjekter som sier noe om Skanskas nivå og ambisjoner:

  1. Høyblokka i Regjeringskvartalet er et stort, høyprofilert og komplekst rehab-prosjekt, der vi blant annet tilbakestiller bygget til dets opprinnelig høyde, og i tillegg bygger det nye 22. juli-senteret på bakkeplan utenfor.

  2. Vi bygger også nye Oslo Storbylegevakt på gamle Aker sykehus ved Bjerke: Et komplekst, topp moderne sykehusbygg som ikke bare blir et døgnåpent helsetilbud for alle som oppholder seg i Oslo – men også et bygg med svært høye klima- og miljøambisjoner.

  3. Gullhaug Torg i Nydalen tar klima- og miljøambisjonene enda et hakk lengre, og skal driftes uten behov for kjøpt energi til varme, ventilasjon eller kjøling. Her bruker vi blant annet Skanskas egenutviklede Low-Ex gulvvarmesystem, energibrønner og spesialbygde varmepumper i tillegg til solceller.

– I tillegg til dette har vi selvsagt flere samspill- og tidligfase-prosjekter som vil bety mye for oss de nærmeste årene. Vi har for eksempel signert kontrakt og er i utviklingsfasen på det nye Oslo Spektrum-kvarteret i sentrum, i tillegg til at vi nå fornyer Sandvika sentrum med nye nærings- og boligkvartaler til halvannen milliard.

Skal utvikle engasjerte og kompetente folk

Terje Nyborg Olsen leder en ambisiøs del av Skanska Norge, og hans region har et klart definert mål som en viktig del i strategien:

– Vi skal utvikle engasjerte og kompetente medarbdeidere, det er en nøkkeloppgave for oss internt.

– Hva betyr dette i praksis?

– Vi skal være et sted der også de med mye erfaring kan fortsette å lære og utvikle seg, og vi gir store muligheter til å påvirke og bidra til bedre løsninger. Vi har flinke folk her med egen «drive» og masse engasjement for faget sitt, og nå vil vi ha flere slike inn på laget for å være klare for videre vekst.

Skanska skal være et sted man har lyst til å være lenge, understreker Terje.

Storbylegevakta DJI 0171

Oslo Storbylegevakt er en del av et pilotprosjekt der hulldekker fra Regjeringskvartalet er blitt gjenbrukt i konstruksjonen på det nye bygget – for å få mer kunnskap om hvordan sirkulære løsninger kan tas i bruk i fremtidens byggenæring.

Vi driver ikke rovdrift på folk

– Vi er ikke interessert i å drive rovdrift på folk, vi har robuste strukturer og nok kapasitet i organisasjonen til at våre folk kan ta vare på balansen de trenger i livet sitt. Det gir jo også økt kvalitet på jobben som gjøres, og vi jobber systematisk med å styrke både det faglige og sosiale arbeidsmiljøet.

– Fortell!

– Enkelt sagt har vi tre hovedgrep her:

  • Vi bygger gode faglige nettverk og investerer også mye i det sosiale rundt jobben, slik at hvert prosjektteam skal se seg selv som et tett og godt arbeidslag – som står sammen med kollegene i andre prosjekter.

  • Vi legger vekt på systematisk, tett og personlig oppfølging for å sikre at hver av oss har gode utviklingsplaner som er tilpasset både rollen og livsfasen. Vi er et stort selskap, men består av mindre, tette team.

  • Vi skal ha en riktig miks av varierte, lønnsomme prosjekter: ikke bare de store, krevende og komplekse prestisjeprosjektene, men også varierte prosjekter der talentene våre kan lære, få mer ansvar og utvikle seg.

Lurer du på hvilke muligheter som finnes innenfor byggvirksomheten til Skanska? Ta kontakt med Audun eller Ingrid!