– Jeg skled rett inn i Skanska-familien

Byggoslo Naering DSCF9888

Enten Britt Thomassen er på jobb for Skanska eller i skogen med hestene sine, så handler det om mye av det samme: Tett samspill og kommunikasjon på veien mot et felles mål.

IMG 8539 Lysere

– Det er ingen i min familie som drev med hest, men da jeg var ni år, ble jeg med på leirskole hvor det var hester. Da ble jeg hekta. Og siden har hest vært den store lidenskapen, forteller Britt Thomassen.

Kollegaene i Skanska kjenner henne som en dyktig og ambisiøs prosjekteringsleder, som er aktiv i selskapets prosjekteringslederforum der hun bidrar til å utvikle faget og metodikken.

Naboene rundt småbruket hennes i Tønsberg kjenner henne som den hyggelige entusiasten de kan se ute på hesteryggen uansett vær. Britt bor der sammen med samboeren, tre hester og hunden Kira – og ser klare likhetstrekk mellom jobben og fritidsinteressen.

Alt handler om samspill

– Livet med hestene handler om teamwork, samspill og kommunikasjon, og ikke minst det å følge en klar og strukturert plan når vi jobber for å målet vårt. Jeg liker å få kontroll på detaljene, uten å miste det store bildet. Og akkurat disse verdiene preger faktisk arbeidsdagene mine i Skanska også, forklarer Britt.

Britts første møte med Skanska var som innleid prosjekteringsleder fra et konsulentselskap. Det ga henne en aha-opplevelse hun ikke hadde regnet med som ekstern:

– Jeg skled rett inn i Skanska-familien, og ble med én gang inkludert i et godt og nært arbeidsmiljø preget av ryddige og solide systemer og dyktige, erfarne kolleger som alltid er klare for å bidra når du trenger hjelp eller innspill. Det gjorde inntrykk, og endte med at jeg fikk fast jobb i Skanska. Det har jeg aldri angret på.

I dag er Britt prosjekteringsleder for Skanskas Region Bygg Oslo Næring, med hjemmekontor på det idylliske småbruket og kontorplass på brakkeriggen til Husøy Havn distriktskontoret i Drammen.

Motiverende å være spydspiss på klima

Når vi møter henne, forbereder hun overlevering av et prosjekt hun har hatt stor glede av: COOPs nye pilotprosjekt for klimavennlige butikklokaler, i form av selskapets første BREEAM-sertifiserte bygg i massivtre.

Husoy Havn DJI 0360

Britt har de siste årene vært prosjekteringsleder for blant annet boligprosjektet Husøy havn i Tønsberg, i tillegg til å være en aktiv del av Skanskas eget faglige forum for prosjekteringsledere. Der møtes prosjekteringsledere fra flere deler av selskapet for å dele erfaringer og drive kontinuerlig forbedring av faget i Skanska.

– Det er ekstra motiverende å jobbe sammen med byggherrer som er fremtidsrettet på klimatenking og våger å prøve noe nytt! Det er perfekt match for oss i Skanska – ikke minst fordi vi har all nødvendig spisskompetanse inhouse i Skanska Teknikk. Der har vi erfarne spesialister og dyktige rådgivere på svært høyt nivå. Det er en unik styrke for oss som entreprenør og bidrar stort til at Skanska er helt i front og en pådriver for klimaløsninger i byggebransjen.

Deltar i Skanskas fagforum for prosjekteringsledere

Selv er Britt aktiv i Skanskas eget fagforum for prosjekteringsledere, der hun jevnlig møter kollegaer fra ulike prosjekter for å utvikle faget og sørge for kontinuerlig forbedring av Skanskas metodikker og systemer.

– Det er så givende at vi kan samarbeide på dette nivået også, og dette er bare ett eksempel på det enormt sterke fagmiljøet vi har, og hvilke muligheter du får i Skanska, understreker Britt.

Byggoslo Naering DSCF9807

Husøy Havn består av fem blokker med fire etasjer, idyllisk plassert i vannkanten, tett på innseilingen til Tønsberg. Det er Avantor som er byggherre og utvikler, og alle leilighetene er preget av svært høye kvalitetskrav, store balkonger og høy standard.

Selv har hun blant annet gjennomført et omfattende lederutviklingskurs (Skanska Gnist) og en sertifisering i VDC (Virtual Design and Construction) gjennom Stanford University.

– Alt dette gjør at jeg kommer tettere på kolleger rundt i landet, og det senker terskelen for å ta en telefon hvis jeg sitter med spørsmål om en utfordring som jeg vet at de har løst godt i Bergen eller Trondheim. Jeg har aldri opplevd at noen har sagt nei til å hjelpe, og jeg har aldri opplevd at en leder har sagt nei når jeg har ønsket å engasjere meg i felles prosjekter.

Liker å kunne gi noe tilbake

Engasjementet er like høyt på hjemmebane, der to fullblods araberhester og en shetlandsponni gleder seg til å møte Britt etter arbeidstid. Og i stallen er det flere om gledene.

– Vi har ikke egne barn, men vi har to unge jenter som er stallhjelp, de er seks og ti år og kommer hit jevnlig. Det er en del av pakka, synes jeg, å få gi noe tilbake og se at andre får oppleve den store gleden jeg selv fikk som ung jente. Det gjør alt sammen enda mer givende.

Lurer du på hvilke muligheter som finnes innenfor byggvirksomheten til Skanska? Ta kontakt med Audun eller Ingrid!