Skanska satser på miljø og Romerike!

Skanska BAW 01

Startskuddet for Skanskas satsning på Romerike gikk av med ferdigstillingen av boligprosjektet, Aveny Vest i Lillestrøm. Dette er Skanskas første egenutviklede boligprosjekt som blir miljøsertifisert etter BREEAM-NOR-standarden.

Sommeren 2022 åpner Skanska et nytt distriktskontor på Romerike. Det tror Tom-Erik Øverby, prosjektsjef for Skanska Romerike, blir et fint tilskudd i konkurransen lokalt.

Skanska BAW 11

Tom-Erik Øverby, prosjektsjef for Skanska Romerike mener det er viktig at en så stor aktør som Skanska tar samfunnsansvar

Vi satser på Romerike fordi vi mener vi kan bidra med noe positivt til markedet. Vi er en stor og seriøs aktør med store klima- og miljøambisjoner og mener det er positivt for Romeriksmarkedet at vi kommer inn og påvirker hvordan det bygges og utvikles, sier Tom-Erik.

Skanskas klima- og miljøambisjoner er klare. Innen 2030 skal Skanska ha redusert klimagassutslipp med 70%. Innen 2045 skal Skanska være klimanøytrale.

Det aktive arbeidet med miljø strekker seg tilbake til 2001 da Skanska ble ISO 14001-sertifisert, en miljøsertifisering som stiller kontinuerlige krav til utvikling på feltet. Siden den gang har derfor Skanska bygd opp et av Norges sterkeste og mest kompetente fagmiljøer innenfor grønn bygging.

For anleggsleder Sunniva Slettebakk er det nettopp bredden i kompetansen i Skanska som gjør jobben perfekt for henne.

– Du skal ikke lete lenge før du finner svar i Skanska, arbeidsmiljøet er helt unikt. Du får jobbe så bredt og innad er det et vidt spekter av kompetanse på flere ulike nivå.

Prosjektet i Lillestrøm var Sunnivas første som anleggsleder, og for henne selv, det kuleste til nå.

– Det har vært et kjempespennende prosjekt å jobbe på og ekstra gøy å jobbe med det første miljøsertifiserte prosjektet i Skanska hvor vi både er byggherre og entreprenør. Da føles det større enn meg selv, og det er givende.

Sunniva kom rett fra skolebenken og som ny-utdannet byggingeniør var Skanska et naturlig førstevalg for henne. Etter fem år i Skanska har hun aldri tvilt på valget hun tok.

– Jeg trives enormt i Skanska! Da jeg startet følte og opplevde jeg raskt at jeg fikk ansvar og at det bare var meg selv som var en begrensning hvis jeg ønsket å få til noe, det føles veldig bra. Gir man tillit, så får man tillit, smiler Sunniva.

Skanska BAW 06

Både Tom-Erik og Sunniva er enige om at Skanska har fortjent prisen for bransjens mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører.

Hva gjør at trives du så godt?

– Jeg som mange andre har mål og ambisjoner med min karriere, og i Skanska ligger alt til rette for at jeg skal kunne nå de. En ting er at jeg ønsker å være den beste versjonen av meg selv, og det innfrir Skanska på og hjelper meg med, da blir jo jeg den beste ressursen for Skanska.

I 2021 ble Skanska kåret til bransjens mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører, det overrasker hverken Sunniva eller Tom-Erik.

– Vi har et vidt spenn av ulike mennesker som sammen lager gode team, hvor du kan få utvikling av dine egne ferdigheter og også store muligheter i fremtiden hvis du ønsker å bidra med det. Det er klart det gjør at medarbeiderne våre trives, sier Tom-Erik.

Sunniva er enig.

– Det å fullføre et prosjekt gir en følelse av stolthet og litt ærefrykt over hva vi faktisk har bygd. Et fantastisk fint bygg som blir et godt hjem for folk, det er veldig spesielt. Når man har fått det til sammen med dyktige kollegaer blir det ekstra spesielt, sier hun.

– Jeg tror kundene våre setter pris på dette også. De mest fremoverlente, målbevisste og løsningsorienterte ingeniørene de finner du i Skanska. Det er vi som i fellesskap skal utvikle de beste prosjektene, avslutter Tom-Erik.